Vad är Tofu

 

 

Det blir allt vanligare att man får höra talas om tofu. Vad är det egentligen. Det är ett livsmedel som har funnits i Asien i århundraden, och är ett av deras mest använda livsmedel. Tofu innehåller växtproteiner, järn och kalcium och är ett hälsosamt livsmedel, som är kalorisnålt. Tofu används ofta som en bra ersättning för mjölkprodukter för mjölkallergiker eller laktosintoleranta. På grund av sin neutrala smak kan tofu smaksättas och användas till många olika saker, exempelvis glass, vegetarisk köttimitation, vegetarisk ost.
 
Tofu framställs på sojamjölk från gula sojabönor. Man tillsätter en syra som gör att sojamjölken klumpar ihop sig till en ostmassa. Sedan pressas all överskottsvätska ut och det som återstår är tofu/bönost. Japansk tofu säljs oftast i två hårdhetsgrader. Hård tofu kallas bomullstofu och mjuk tofu kallas silkestofu.
 
Grillad tofu
 
Tofu cheesecake med ingefärssås
 
Tofu ett mycket mångsidigt livsmedel omtyckt av både veganer och vegetarianer. Låter det inte som tofu är ett livsmedel som vi borde lära oss mycket mer om. Finns att köpa i svenska livsmedelsaffärer idag.
 

Kojiki
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0