Innebörden av Japansk Teceremoni

 
teatime
En Geisha på väg till en Te Cermoni
 
Sen Rikyu, 1600-talets te-mästare som fulländade visionen Vägen för Te, var en gång ombedd att förklara vad det här sättet innebär. Han svarade att det var en fråga om observation, med sju regler: Gör en tillfredsställande skål/kopp av te. Lägg tillräckligt med kol så att vattnet kokar effektivt. Ge en känsla av värme på vintern och svalka på sommaren. Arrangera  blommor som om de befann sig i området. Vara redo inför tiden. Var beredd ifall det skulle regna. Agera med största möjliga hänsyn mot dina gäster.
 
teatime1
 
Den bestående lockelsen i Vägen för Te är ett bevis på dess djupa innebörd för människor - inte bara Japanska, men människor i alla kulturer. Efter att ha vistats på Japansk mark utgör den rena, starkt koncentrerade kärnan i Japansk estetik och kultur. Men utöver detta har människor från när och fjärran upptäckt att livet blir en skönhetsupplevelse genom detta sätt - genom den anda som guidar sin praxis, liksom av de föremål som uttrycker den andan och är en integrerad del av dess innebörd.
 
teatime2
De principer som ligger till grund för en annan tes som kallas Art of Living är Wa, Kei, Sei, Jaku eller översatt Harmoni, Respekt, Renhet och Lugn. Dessa är universella principer som i en värld som vår idag, fylld med oro och självgodhet samt andra liknande sociala krämpor, kan vägleda oss i riktning mot förverkligandet av en verklig fred.
 

Kojiki
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0