Den Goda Rödbetan

 
 
Ugnsbakad Rödbeta med Citrusfärskost och Örtsallad
 
4-8 stora rödbetor
200 g grovt havssalt
200 g philadelphiaost
200 g grekisk yoghurt
1 st apelsin
1 st citron
1 tsk råsocker
4-8 kvistar färsk timjan
Salt och peppar
1 påse färdigblandad sallad med skott och örter
 
Gör så här
   
1 Sätt ugnen på 180 grader
2 Skala rödbetorna
3 Skär av toppen och roten så att de kan stå stadigt
4 Gör ett kryss halvvägs ner i rödbetan. Tryck ned en kvist timjan i varje och strö lite grovsalt i
5 Ställ rödbetorna på en plåt som är täckt med ett tunt lager av grovsalt. Baka av i ugnen ca 25 minuter eller tills rödbetorna blivit mjuka
6 Riv skalet på apelsinen och citronen. Pressa ur saften ur båda frukterna
7 Mixa skalet och saften med philadelphiaost, yoghurt och råsockret i en mixer. Smaka av med salt och peppar
8

Servera på en bädd av örtsallad eller den sallad ni föredrar

 

- Voila... Bon Appetit -

 

Kojiki
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0