Blommig Efterrätt

2 st stora ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
0,75 dl blåbär
1 tsk lavendel, smulad
Kanderad mandel
50 g mandel
2 msk strösocker
1 tsk citronsaft

Lavendelblommor och blåbär smaksätter glassen.
 
Gör så här
.2. Glass: Skilj på gulor och vitor. Vispa gulor och socker tills sockret löser sig. Vispa vitorna och grädden var för sig. Mosa blåbären lätt och vänd ner dem och lavendel med övriga ingredienser.
3. Häll det i en form och täck över med plastfolie eller plastlock. Ställ in i frysen och låt stå minst 8 timmar.
4. Mandel: Hacka mandeln. Smält sockret tillsammans med citronsaften i en stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Vänd ner mandeln och rör runt den i pannan. Servera direkt på glassen eller häll upp det på ett bakplåtspapper och låt svalna.
5. Servera lavendelglassen med kanderad mandel!
 


Kojiki


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0