Med smak av Pelargon
Ordet pelargon kommer från grekiskans pelargos, som betyder stork. Samma sak gäller släktnamnet Geranium som kommer av det grekiska ordet geranos som betyder trana. |
![]() |
Pelargonen är känd för deras doftande bladverk. Dofter som innehåller citron, ananas, ros, lime, äpple och pepparmynta. Hacka eller skär bladen fint och använd för att smaksätta kakor, gelé, såser och även vinäger. Blommorna kan du använda att dekorera sommarmaten med, de är ätbara! Bäst lämpade är doftpelargonen som finns i varierande doft och smak. |
Rosenpelargonkaka med glasyr |
![]() |
Kaksmet 1 ½ dl vispgrädde 1 ½ dl socker 1 stort eller 2 små ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker En handfull färska blad av rosendoftande pelargon |
Glasyr 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1-2 msk vatten Några droppar citron och karamellfärg |
Garnering Blad och blommor av doft- eller änglapelargon |
Vispa grädden, rör ned sockret försiktigt. |
![]() Kojiki |