Gör ditt eget Kryddsmör
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Att göra eget kryddsmör är både enkelt och gott. Det smälter över den varma maten, ingen sås behövs. Den stora favoriten är vitlökssmöret och den finaste är Café de Paris. Soltorkad tomat, basilika, vitlök och citron kan du blanda med smör till ett Italienskt kryddsmör. Örtsmör kan du göra med de örter du gillar. Hackad gräslök, dill, bladpersilja, basilika, färsk koriander, timjan och rosmarin. Smaka av med citron- eller limesaft, salt och peppar. Använd fantasin, du kan ha pepparrot, tryffelolja, chili, och curry, ja nästan allt efter tycke och smak. |
|||
Så gör du kryddsmör | |||
![]() |
|||
Låt smöret bli rumsvarmt, blanda sedan i de smaksättare du vill ha. Lägg det i plastfolie eller smörpapper och forma till en rulle. Godast blir smöret efter en natt i kylen. Ta bort plast/smörpapper och skär upp skivor som du kan lägga på varm mat eller låta bli rumsvarmt och servera på fat bredvid.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
16 portioner 300 gram smör 2 äggulor 1 liten klyfta pressad vitlök 1 finhackad schalottenlök 2 msk finhackad hackad persilja 1 msk citronsaft 3 krm senapspulver 0,5 tsk vadera av torkad oregano, salvia, mejram, timjan, finriven pepparrot och paprikapulver 1 tsk worcestersås 1 krm vitpeppar 2 msk grädde Ev. salt |
|||
Recipe in English -> here | |||
![]() Kojiki |
|||
Kommentarer
Trackback